Több fontos útszakaszon is feltűnnek!

2021.05.18. 20:02

Ne lepődj meg, ha katonai konvojt látsz az M43-ason

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű!

delmagyar.hu

20200317 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Vonul a katonai konvoj az autópályán. A képen: BTR–80 páncélozott szállító harcjármű

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Illusztráció:Matey István

  • 2021. május 21. – Hódmezővásárhely – Újmajor (47.sz út – M43-as autópálya – M5-ös autópálya – M0-s autópálya – M7-es autópálya – 8.sz. főút – 830.sz. főút)
  • A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a fent említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és a katonai konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek!

    Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

    Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen. – hívja fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

    A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában