Lőszert is találtak nála

2021.06.22. 08:30

Fegyvereket csempészett Szerbiából

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a koszóvói férfinak a letartóztatását, aki határátlépésekor lőfegyvert és lőszereket tartott magánál engedély nélkül.

delmagyar.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: DM

A megalapozott gyanú szerint múlt szombaton, az éjféli órákban a gyanúsított egy német honosságú járművet vezetve jelentkezett belépésre Szerbiából Magyarországra a Röszkei Határátkelőhelyen. Az eljáró pénzügyőr kérdésére tagadta, hogy nála bármilyen bejelentési kötelezettség alá eső vámáru volna, azonban a gépjármű átvizsgálásakor a pénzügyőrök a hátsó üléssor előtti padozatban egy rejtekhelyre bukkantak.

A rejtekhelyből 20 db lőszer, míg a gyanúsított derekán lévő övtáskából egy lőfegyver került elő, melyek behozatalára a férfi engedéllyel nem rendelkezett.

A lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt az elkövető letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában