Kölcsönöket vett fel

2021.06.24. 08:39

Több száz millió forintot csalt ki

Nagyértékű órákba és ingatlanokba történő befektetés ígéretével csapta be a sértetteket éveken keresztül.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az ügyvéd a 2010-es évek elejétől kért kölcsön korábbi ügyfeleitől, alkalmi ismerőseitől arra való hivatkozással és kamatfizetés ígéretével, hogy a pénzt ingatlanberuházásokba és nagy értékű órákba fekteti. Rövid idő elteltével azonban a meghiúsuló beruházások és a korábbi nagy értékű tartozásai kiegyenlítései miatt a vádlott abba a helyzetbe került, hogy a kölcsönök visszafizetésére már azok felvételekor sem volt reális esélye. Az ügyvéd ígéretével ellentétben a sértettek befektetési célból átadott pénzeit nem kezelte elkülönítetten, azokat a korábbi tartozásai kiegyenlítésére fordította.

A vádlott által a 2016-2018 közötti időszakban a sértetteknek okozott kár legkisebb összege 2 millió, míg legnagyobb összege 66 millió forint, az összes kár többszáz millió forint.

A járási ügyészség a férfit a sértettek száma és a nekik okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában