Kék hírek

2021.11.03. 10:57

Harci kutyát is lopott, és részeg ismerősét is kirabolta

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak a letartóztatását, aki egy hónap alatt nyolc bűncselekményt is elkövetett.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A megalapozott gyanú szerint a férfi cselekménysorozata 2021. szeptember 28. napján kezdődött, amikor egy makói hotelből lopott el CD lemezt. Ezt követően egy lépcsőházban virágokat tört össze és rongált meg, majd az egyik makói ház udvaráról egy 50.000.-Ft értékű harci kutyát lopott el.

A férfi 2021. október 21. napján az egyik makói presszóban italozott a sértettel együtt, majd közösen távoztak a szórakozóhelyről. A sértett ittasságából adódóan elesett, a gyanúsított felsegítette a földről ,

nekitámasztotta egy ház kapujának és a sértett ittas, öntudatlan állapotát kihasználva a mellényzsebébe nyúlva eltulajdonította pénztárcáját a benne levő személyes iratokkal, bankkártyával, valamint közel 200.000.-Ft-tal együtt. Mindezeken túlmenően a gyanúsított október 31-ig bezárólag eltulajdonított még két biciklit, s lopott egy italboltból is.

A 6 rendbeli, a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye, garázdaság vétsége, valamint kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott ülésén fog dönteni. – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában