A viharkárok felszámolása is elhúzódott

2022.02.01. 11:01

Ezer négyzetméteren csaptak fel a lángok Szentesnél

Hétfőn négy tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit.

delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Hétfőn négy tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit. Mindszenten és Hódmezővásárhelyen növényi hulladékot égettek. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók fojtották el a lángokat, munkájukat a mindszenti önkéntes tűzoltók segítették. Csongrádnál száraz fű és avar égett, húsz négyzetmétert érintett a tűz. A csongrádi hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. 

 

Szentes közelében ezer négyzetméteren csaptak fel a lángok, ahol nádas égett. A szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók közös erővel végezték az oltást, két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. 

 

Hétfőn folytatódott a vasárnapi orkán erejű szél okozta viharkárok felszámolása. Huszonöt lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes, Csongrád, Makó és Kistelek térségéből indult a legtöbb segélyhívás. 

 

A legtöbb helyen kidőlt fákhoz, lehasadt faágakhoz, valamint megrongálódott épületekhez riasztották a tűzoltókat. A megye hivatásos tűzoltóinak munkáját a kisteleki, a mindszenti és a mártélyi önkéntes tűzoltó egységek segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában