Helyi kék hírek

2022.03.04. 12:35

A biztonsági őrbe is belekötött Szegeden - vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2021. augusztus 24-én Szeged autóbusz-pályaudvarán garázdálkodott.

delmagyar.hu

Illusztráció: Kuklis István

A vádirat szerint a vádlott a fenti napon, a déli órákban félmeztelenül és ittas állapotban, hangosan ordibálva a buszállomás egyik megállójában várakozó férfi irányába rúgott. Mivel a megtámadott személy visszarúgott, illetve egy másik ott várakozó is távozásra szólította fel, a közelben álló taxik felé indult. 

 

Eközben mindvégig ordibált és kezében lévőt holmiját a földre dobálta, ami miatt egy biztonsági őr odalépett hozzá, mire őt a vádlott szidalmazni és két kezével lökdösni kezdte. Ekkor a biztonsági őr a kezét megfogva próbálta a férfit az állomás területéről eltávolítani, aki erre leköpte, tovább lökdöste valamint ököllel az arca irányába ütött. 

 

A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító férfit végül a biztonsági őr lefogta, a földre vitte és a rendőrök kiérkezéséig ott tartotta, annak ellenére, hogy őt ezalatt is próbálta megütni. Az esettel összefüggésben a biztonsági őrnek sérülése nem keletkezett. 

 

A járási ügyészség férfit különös visszaesőként elkövetett garázdaság vétségével vádolja, arra figyelemmell, hogy több alkalommal állt már bíróság előtt, részben hasonló jellegű bűncselekmények miatt, és jelen cselekményét is nem sokkal korábbi büntetése végrehajtásának befejezése után követte el. 

 

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában