Lebuktak az ellenőrzés során

2022.09.21. 11:49

43 millió forint értékű csempészárut foglaltak le az M5-ösön - Videó

Süteményesdobozokkal próbálkoztak azok a cigarettacsempészek, akik egy bolgár teherautót raktak tele az álcázott illegális szállítmánnyal.

delmagyar.hu

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ezúttal is résen voltak: több mint 21 ezer doboz bolgár cigarettát találtak a süti helyett. „Hab a tortán,” hogy 620 liter alkohol is előkerült a raktérből. A pénzügyőrök az M5-ös autópályán ellenőriztek egy bolgár járművet, ami a fuvarlevél szerint különféle élelmiszereket szállított Hollandiába és Belgiumba. 

A teherautóban lévő süteményesdobozok első ránézésre nem is voltak gyanúsak, hiszen átlagos, bolti édességnek tűntek. Mint kiderült, érdemes volt tüzetesebben megnézni a rakományt, ugyanis a süti helyett több mint 21 ezer doboz Marlboro, Davidoff, Dunhill és Vogue márkájú cigi volt a csomagolás alatt. Ezek után a raktér nehezebben hozzáférhető részeit is átkutatták, és még összesen 620 liter vodkát és whiskyt találtak. 

A csempészáru értéke mintegy 43 millió forint. A cigarettát és az alkoholt lefoglalták, és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában