Szegedi hírek

2022.09.20. 16:45

A 2015-ös helyzetre figyelmeztetnek

delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

Összesen 630 határsértőt állítottak meg a rendőrök és a katonák hétfőn az országban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden. A legtöbben megint Csongrád-Csanád megyében próbálkoztak, ahol 453 illegális migránst találtak. A bevándorlókat Ásotthalmon, Balástyán, Kiskundorozsmán, Kisteleken, Mórahalmon, Röszkén, Szatymazon és Szegeden kapták el. Mint megtudtuk, ahogy galériánkban is láthatják, ma a déli órákban Ásotthalomnál fogtak el 30 határsértőt. 

Balástyán egy embercsempész is lebukott. A településen a rendőrök egy magyar rendszámú kocsit akartak igazoltatni, de az autós nem állt meg. Amikor pedig megállt, a sofőr megpróbált elmenekülni, de a 32 éves georgiai férfit hamar elfogták. A kocsiban 16 migránst találtak. Őket visszakísérték a határkerítéshez, a férfi ellen pedig eljárást indítottak.

Közben pedig az ausztriai Burgenland vezetője a 2015-öshöz fogható migrációs helyzet kialakulásának veszélyére figyelmeztet. Hans Peter Doskozil, a tartomány vezetője hétfőn az osztrák-magyar határon beszélt erről. Elmondta, hogy hetente két-háromezer menedékkérőt tartóztatnak fel, és a határon már csak az érkezők személyes adatainak felvételére van lehetőség, arra már nem jut idő, hogy kikérdezzék őket, és megpróbálják értékelni kérelmeik megalapozottságát. Hozzátette, hogy az idén nagyjából ugyanannyi feltartóztatottra számít, mint 2015-ben, amikor kirívóan sok migráns érkezett az országba. A szociáldemokrata politikus azt is elmondta, hogy a bevándorlás miatt a burgenlandi alapellátás rendszere már hosszabb ideje teljesen leterhelt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában