Szegedi hírek

2022.10.26. 15:32

Lejárt szavatosságú táplálékkiegészítőket akart forgalomba hozni

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki táplálékkiegészítő készítmények lejárati idejét hamisította meg, a későbbi eladásuk érdekében.

Delmagyar.hu

Fotó: Ügyészség

A vádirat szerint 2020. április 22. napján a nyomozó hatóság házkutatást tartott a vádlott által bérelt szegedi raktárban. Az intézkedés során több kartonnyi testtömeg-növeléshez használatos készítményt találtak, melyek minőségmegőrzési ideje már lejárt. Ezek közül a férfi összesen 63 termék csomagolásáról törölte le aceton és vatta segítségével az eredeti lejárati időt, közülük 14 esetben már hamis lejárati dátum felvitelével fogyasztható termékként tüntette fel a szereket.

 

Az egymillió forintot is meghaladó összértékű árucikkeket a nyomozó hatóság lefoglalta, így azokat a vádlott kereskedelmi forgalomba hozni nem tudta.

Az elkövetőt a járási ügyészség rossz minőségű termék forgalomba hozatalának előkészületével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában