Szegedi hírek

2022.10.27. 10:19

Halakat pusztítottak és még egy ludat is elloptak az orvhorgászok

Állatkínzás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség azzal a három férfivel szemben, akik tanyákra törtek be, majd orvhalászat közben pusztítottak el halakat.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlottak 2021. májusában egy Szeged külterületén levő halastóhoz mentek, ahonnan tiltott eszközzel és módon, hármas horoggal és gereblyézés módszerével eltulajdonítottak 6 db, 10 kg súlyú, 12 ezer forint értékű pontyot. A halak a bőrükbe akadó horgok miatt elpusztultak. A vádlottak a helyszínről távozás közben eltulajdonítottak egy pár hetes nyári ludat is. A lúd vadászati időben vadászati engedéllyel egyébként vadászható, de a vádlottak egyik feltételnek sem feleltek meg.

Mindezen túlmenően a vádlottak 2021. telén betörtek két, Szeged környéki tanyába is, ahonnan kéziszerszámokat loptak el. Az ügyészség lopás bűncselekményével, orvvadászat és több állat pusztulását okozva elkövetett állatkínzás bűntettével vádolja őket, bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában