Szeged közelébe is eljutottak az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. december 17-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 262 határsértőt tartóztattak fel és 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

delmagyar.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 3 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Nagybaracska és Kisszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 13 esetben, összesen 212 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Makó, Ruzsa, Csanádpalota. Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök, Győr területén 17 határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében, Üllő területén 9 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Budapesten 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Mocsa területén 11 határsértőt tartóztattak fel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök Mályinka területén 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ásotthalom közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 55-ös főúton, december 17-én 2 órakor, a járőrök ellenőrzés alá vontak egy 29 éves román állampolgárt, aki egy moldáv honosságú személygépkocsi vezetett. A gépkocsiban 6 török állampolgár tartózkodott.

Mocsa közigazgatási területén, az M1 autópályán az Igmándi pihenőbe december 17-én a járőrök ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsit, amit egy 49 éves bolgár férfi vezetett. A gépkocsiban 11 fő afgán állampolgár férfi utazott.

Ruzsa külterületén, az 5431-es úton, december 17-én 14 óra 30 perckor a járőrök, ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy 21 éves ukrán állampolgár vezetett. A gépkocsiban 7 indiai férfi állampolgár utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrök, Üllő közigazgatási területén, járőrök december 17-én 15 óra 28 perckor ellenőrzés alá vontak  egy olasz honosságú személygépkocsit, amit egy 20 éves albán állampolgár vezetett. A gépkocsiban 9 afgán és indiai férfi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában