Csongrád-Csanád megye

2022.12.19. 12:30

Több mint hétszáz határsértő jött a hétvégén

Összesen 776 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatott vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Pénteken 296, szombaton 262, vasárnap 215 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel.

delmagyar.hu

Illusztráció

Fotó: Teknős Miklós

Az elmúlt teljes héten az ország területén 1900 határsértőt tartóztattak fel. Az azt megelőző héten – december 5-től 11-ig – ez a szám 1618 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak négy határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 42 gyanúsított ellen indult eljárás – derült ki a rendőrségi összesítésből.

A vasárnapi részletes adatokból pedig az derült ki, hogy aznap Csongrád-Csanád megyében a járőrök 9 csoportban 191 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon, Öttömösön és Röszkén.

Ilyen pedig már nagyon régen fordult elő, de Bács-Kiskun megyében egyetlen határsértőt kaptak el. Szintén vasárnap Csongrád-Csanád megyében a déli határnál 142 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, líbiai, marokkói, nepáli, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában