52 kamionos szegte meg tegnap az előzési tilalmat az M5-ösön és az M43-ason

A közlekedésbiztonság javítása, valamint a személysérüléses közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya összehangolt intézkedéssorozatot hajtott végre az M5-ös autópálya és az M43-as autópálya vármegyei szakaszán.

Delmagyar.hu

Fotós: Police.hu

A január 26-án tartott ellenőrzés során a legveszélyesebb, a közúti tragédiák bekövetkezésében kiemelt szerepet játszó szabályszegések kiszűrése és szankcionálása került fókuszba, különös tekintettel a 7,5 tonna feletti nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának megszegésére, a járműszerelvények sebességtúllépésére, valamint az irányjelzés elmulasztására - foglalta össze a rendőrség honlapján olvasható közlemény

Fotós: Police.hu

A rendőrök 64 járművezetővel szemben intézkedtek. A 7,5 tonna feletti nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának megszegése miatt 52 esetben, sebességtúllépés miatt 1 esetben, követési távolság meg nem tartása miatt 4 esetben, mobiltelefon használata miatt 2 esetben használata helyszíni bírságot. 3 esetben biztonsági öv használata miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában