Csongrád-Csanád vármegye

2023.01.17. 18:10

Óvatosabban kell vezetni, ha rossz az idő

Egész hétre csapadékos időt ígértek a meteorológusok, volt olyan tévécsatorna, ahol a komolyabb hóesést sem zárták ki az időjárás jelentésben.

Munkatársunktól

Mindenre jobban kell figyelni a ködös, csúszós utakon. Illusztráció: Pezzetta Umberto

Ez pedig azt jelenti, hogy aki autóval közlekedik, annak az eddigieknél is jobban kell figyelni az utakon. A rendőrség szerint a havas, de még inkább a jeges utak próbára teszik az autósok türelmét, tudását, idegrendszerét. Nem győzik hangsúlyozni, hogy minden autót téli gumival kellene felszerelni ilyenkor.

Azt is írják, hogy fékezni csúszós úton veszélyes. Főleg a hátsó kerék meghajtású autókkal. Ha pedig már megcsúszott a kocsi, akkor le kell venni a gázt, és a kormányt a csúszás irányába kell fordítani. Ahogy máskor is, az útviszonyoknak megfelelő sebesség és a nagyobb követési távolság a legfontosabb. Éjszaka, sűrű hóesésben fárasztó és kimerítő a vezetés. Ilyenkor csak a sebesség csökkentése segít. Fontos a világítás! A fényszórókat, valamint a többi lámpát gyakran kellene tisztítani.

A balesetek megelőzése érdekében arra is kérik a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, a jégtől, a párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen. Vezetés közben ugyanis nem csak előre kell figyelni, hanem a két oldalsó irányból érkező gyalogosokat, kerékpárosokat és a többi gépjárművezetőt is észlelni kell.


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában