Ruzsánál kapták el az embercsempészt

S. Z.

Ruzsa mellett fogtak el egy embercsempészt kedden – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy 22 óra 45 perckor állítottak meg egy olasz rendszámú autót, amit egy 30 éves ukrán férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül hét migránst találtak.

A rendőrség összesítéséből az is kiderül, hogy aznap összesen 200 határsértőt tartóztattak fel az országban. Csongrád-Csanád vármegyében 11 csoportban 137 határsértőt találtak Ásotthalmon, Kiszomboron, Röszkén, Ruzsán és Szegeden.

A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében pedig 3 csoportban 21 migránst találtak. Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Kapuváron.

Szintén kedden a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 3 csoportban 9, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 2 csoportban 39 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, tunéziai és török állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában