Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a migráns fejbeverő fiatal

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék hétfőn azt a fiatalt, aki egy fakaróval vert fejbe egy migránst még 2021-ben. Az ügyben több orvosszakértői vélemény is készült. Ezek megállapították, hogy a marokkói férfinél az ütésektől nem alakult ki életveszélyes állapot.

Suki Zoltán

A kísérlet nem egyenlő az életveszélyes sérülés okozásával. Fotó: DM

Egy év 6 hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt a Szegedi Törvényszék hétfőn azt a fiatal férfit, aki fakaróval vert fejbe egy migránst. Az ügy még 2021-re nyúlik vissza. A fiatalember akkor, november 16-án éjjel vert fejbe egy fakaróval egy migránst a csengelei tanyájuknál. Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta meg fiatalt. 

A tanyán élő család aznap éjjel kutyaugatásra ébredt. Mivel rendszeresen migránsok járkáltak az otthonuknál, ezért az apjával kimentek megnézni, hogy mi történt. Közben egy egyméteres karót kapott fel, és a migránsok után ment. Amikor az egyikük szembe fordult vele, kétszer fejbe verte, mire a marokkói férfi összeesett. Amikor a fiatal látta, hogy baj van, azonnal szólt az apjának, aki hívta a rendőröket, és a mentőket közben pedig a fiú akkori barátnője fertőtlenítőszert és tiszta ruhát vitt ki, hogy segítsenek a vérző fejű migránson. 

A mentők kórházba vitték a fejbe vert férfit. Az ügyészség 1 év 6 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést ajánlott fel az előkészítő ülésen, de ezt a vádlott és a védője nem fogadták el, ezért kellett rendes tárgyalást tartani. Azt kérték, hogy hallgassák meg a sérülés súlyosságával kapcsolatban az igazságügyi orvosszakértőt. 

A szakvélemények azt állapították meg, hogy nem alakult ki az ütésektől életveszélyes állapot, annak ellenére, hogy benyomatos koponyatörést, koponyaűri vérzést és agyzúzódást szenvedett a marokkói migránson. Vagyis nem kellett a férfin idegsebészeti beavatkozást végezni, és speciális gyógykezelésre sem volt szüksége. Azaz a bíróság a szakértői vélemények alapján nem osztotta az ügyészség álláspontját, és „csak” életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt ítélte el a férfit. Az ítélet az ügyészi fellebbezés miatt nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában