Hatalmas gázrobbanás történt Dorozsmán - Fotók

Hatalmas gázrobbanás rázta meg kedden késő délután Kiskundorozsmát. A robbanást egy kilométerrel arrébb is hallották az emberek. A Széksósi út végén álló, állattartásra használt ingatlan középső része összedőlt. A balesetben hárman sérültek meg.

Arany T. János

Fotó: Gémes Sándor

Több tűzoltóautó, mentők és rendőrök érkeztek kedden délután a kiskundorozsmai Széksósi út és a hulladékudvarhoz vezető út kereszteződésében álló hatalmas ingatlanhoz. Az MVM Zrt. munkatársai daruskocsiról áramtalanították a környéket. Az épületben egy gázpalack robbant fel, ami akkor zajjal járt, hogy egy kilométerrel arrébb is hallották a környékbeliek. Többen az otthonukból szaladtak ki riadtan. A szemközti utcasarkon rengetegen bámészkodtak, kíváncsiskodók tömege figyelte a rendőrség, tűzoltóság és a mentők munkáját.

Az ötszáz négyzetméteres, hosszú, egykori termelőszövetkezeti épületben korábban tüzép is működött. Most állatokat – sertéseket és szarvasmarhát – tartanak benne. A robbanás idején hárman voltak odabent. A detonáció erejét jellemzi, hogy az épület közepe, ahol a gázpalack volt, szinte teljesen megsemmisült. A légnyomás szétnyomta a falakat, majd összeomlott a tető. Az épület életveszélyessé és lakhatatlanná vált. A robbanásban összesen három ember sérült meg. Egyikük a romok alá szorult. Miután kiszabadították, a mentőszolgálat munkatársai csaknem egy órán át küzdöttek, hogy szállítható állapotba hozzák. Információnk szerint a gázpalackhoz legközelebb lévő ember rendkívül súlyos égési és belső sérüléseket szenvedett.

 

A környéket lezárták, még a lakókat sem engedték be az utcába a rendőrök, akik a sajtó munkatársainak – érthetetlen okból – a nevükön kívül még a születési idejüket is felírták és miközben az utca túloldaláról ötvenen fotóztak okostelefonokkal és valószínűleg posztoltak a Facebook-ra, a fotósoknak és az operatőröknek megtiltották, hogy képeket és felvételeket készítsenek.

Az utcasarkon várakozott Szabó Istvánné férjével. Arra vártak, hogy a rendőrök beengedjék őket. Ők a szemközti ház tulajdonosai, de szerencsére, nem itt élnek, nem voltak itt amikor a robbanás történt.

A kerítést is benyomta, az innen is látszik. Tavaly cseréltük a nyílászárókat, el akarjuk adni a házat. Remélem, nem lett komoly baja 

– mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában