Saját kikötőjük van a migránsoknak a Szeged alatti Tisza szakaszon - Videó

delmagyar.hu

Fotó: Havran Zoltán

Tavasz óta megélénkült a vízi élet a Tiszán, de ennek nem örül mindenki. Az Európai Unióba tartó illegális bevándorlók nem csak a határkerítésen át próbálnak bejutni Magyarországra, hanem vízi úton is. Vannak, akik "egyéni vállalkozóként", vásárolt vagy lopott csónakkal, mások az embercsempészek által működtetett motoros csónakokkal kísérlik meg a folyón való  átkelést. A módszer nem új, az illegális migránsokkal szemben évek óta járőrhajók is biztosítják a határvizeket - írja a Ripost.

A Pannon RTV tudósítása szerint a martonosi horgászok most arra panaszkodnak, hogy csónakokat lopnak a migránsok, sőt, a Tisza-parti erdősávban saját kikötőjük is van, és onnan mennek át a folyó bánáti oldalán található illegális migránstáborba, vagy kísérelnek meg feljutni a Tiszán, Szeged felé.

Martonoson is teljesen kizöldült a Tisza-parti erdősáv, és benőtte az erdei utakat. Egyetlen ösvény maradt kitaposva, amely a migránsok által kialakított kikötőig vezet, ahonnan elindulnak, hogy átcsónakázzanak a Tisza bánáti oldalára, a szerbkeresztúri oldalon ugyanis van egy általuk kialakított illegális migránstábor, ahol több tízen, ötvenen, időnként akár százan is megbújnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában