Székkel verte fejbe rabtársát egy embercsempész

Már a börtönben is balhéznak az elítélt embercsempészek, miközben nem csökken a migrációs nyomás a déli határszakaszon. A határkerítésnél ismét sikerült több illegális bevándorlót megállítani, mielőtt Magyarországra léphetett volna.

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Összesen 197 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn az országban 

– közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében 9 csoportban 174 határsértőt találtak Ásotthalmon és Makón. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 13 migránst találtak, Győr-Moson-Sopron vármegyében pedig tízre bukkantak.

Ugyancsak hétfőn a rendőrök a biztonsági határzár Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 49 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

Hegyeshalom külterületén, az M1-es autópályán pedig embercsempészeket kaptak el. A rendőrök két osztrák rendszámú autót állítottak meg, melyeket egy-egy szerb férfi vezetett. Az első kocsiban 6, a másodikban 4 fő külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, iráni, jordániai, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az elfogott embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak.

Arról pedig már a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága számolt be, hogy egy – már büntetését töltő – embercsempésszel akadt gondjuk. Azt írták, hogy embercsempészés miatt ül a szegedi Csillag börtönben egy grúz férfi, akinek volt egy zárkatársa is. A napokban valami miatt összeverekedtek, és a grúz férfi a cellában található székkel fejbe verte a másik rabot. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint mindkét fogvatartott könnyebb sérüléseket szerzett, a felügyelet azonnal intézkedett. Elkülönítették őket, és orvost hívtak hozzájuk. Az intézet parancsnoka büntetőfeljelentést tett, valamint mindkét rab ellen fegyelmi eljárást rendelt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában