A vármegyében 130 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. május 19-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 260 határsértőt tartóztattak fel és 152 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

delmagyar.hu

Forrás: police.hu

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 13 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. – közölte a police.hu

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében, 3 esetben 22 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 130 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 14 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészése miatt 8 ember ellen indult büntetőeljárás.

A járőrök, Ásotthalom közigazgatási területén, az 5509-es számú úton, 2023. május 19-én 0 óra 5 perckor egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy román állampolgár vezetett. A járműben- rajta kívül- 9, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök 2023. május 19-én 2 órakor, Nagylak közigazgatási területén a 43-as számú főúton egy román állampolgárságú férfit vontak intézkedés alá aki, gyalogosan, egy 14 fős csoportot vezetett. A csoportban 2 személy magát szudáni, 5 személy magát indiai, 2 személy magát nepáli, 2 személy magát srí-lankai és 3 személy magát etióp állampolgárnak vallotta.      

A rendőrök 2023. május 19-én 3 óra 30 perckor Ásotthalom közigazgatási területén az 55-ös számú úton ellenőriztek egy osztrák honosságú gépkocsit és annak szerb állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 18 magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában