Három gyanúsítottat vettek őrizetbe a haláleset miatt

Munkatársunktól

Fotó: Donka Ferenc

Mint megírtuk, holttestet találtak vasárnap Újszegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei. 

Három gyanúsítottat vettek őrizetbe a vasárnap Szegeden történt haláleset miatt - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján. Éjjel a nyomozók három gyanúsítottat hallgattak ki, az eljárás az őrizetbe vételük mellett folyik. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálják a történteket.

A közelben lakók szerint a mintegy egyhektárnyi terület közepén lévő facsoportoknál hajléktalanok laktak, akik között gyakoriak voltak a durva szóváltások. A bűncselekmény Újszegeden, a Temesvári körút és a Szőregi út csatlakozásánál, a Csanádi utca végén, az egykori vasútállomás közelében, fás, erdős területen történt. A telket szalagokkal zárták körbe a rendőrök, a tetthely fölé a szemerkélő esőben sátrat emeltek, ahol fehér kezeslábasba öltözött helyszínelők dolgoztak egész este. 

Információink szerint az itt élő egyik hajléktalan ölhette meg társát, akivel együtt laktak a csalitosban felállított kunyhóban. Az öregebb férfi már régóta ott élt, a fiatalabb, börtönviselt nemrég költözött oda. Azt nem tudni, melyikük az áldozat és melyik az elkövető.

Vasárnap az esettel kapcsolatban több bejelentés is érkezett a rendőrségre. Mint az RTL híradója beszámolt róla, a késő délután történt emberölés előtt nem sokkal a rendőrséghez bejelentés érkezett a Moszkvai körúti hajléktalanszállóról, hogy valaki egy késsel dörömbölt az ajtón, és azt kiabálta, meg fog ölni valakit. Később valaki arról értesítette a rendőrséget, hogy holttestet talált.

Szegeden legutóbb május 13-án történt emberölés, Felsővároson ölte meg tajvani származású, negyedéves orvostanhallgató barátnőjét egy férfi vadászpuskával. Április elején egy szegedi, Kossuth Lajos sugárúti panellakásban egy férfi megölte testvérét, majd végzett magával.

Úgy tudjuk, többek között azt is vizsgálják, hogy gyilkosságról, vagy halált okozó testi sértésről van szó. A gyakorlatban halál bekövetkezése esetén a szándékos emberölés és a halált okozó testi sértés bűntettének elhatárolása okoz nehézséget. A második esetben ugyanis nem megölni akarja az elkövető a sértettet. Szakszerűen megfogalmazva: az emberölés, illetőleg ennek kísérlete esetén az elkövető tudata átfogja a sértett halála bekövetkezésének lehetőségét, és ezt kívánja, vagy ebbe belenyugszik. Ezzel szemben az életveszélyt okozó testi sértés, valamint a halált okozó testi sértés esetében az elkövető szándéka csupán testi sérülés előidézésére irányul. Szegeden 2012 augusztusában történt, hogy az egyik kocsmában egy férfi fellökött egy másikat, aki elesett és úgy beverte a fejét, hogy belehalt a sérüléseibe. Nem megölni akarta, de meghalt, ez a halált okozó testi sértés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában