Makó és Nagylak között keresik a csónakbalesetben eltűnt személyeket

A magyarországi hatóságok segítségét kérte a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőség a vasárnapi csónakbaleset nyomán a Marosban eltűnt négy személy felkutatásához.

delmagyar.hu

Forrás: kronikaonline.ro

A mai napon szakszolgálatunk is bekapcsolódott a maros romániai szakaszán  történt csónakbalesetben eltünk négy személy keresésébe. A makói hivatásos tűzoltókkal közössen két hajóval keressük Apátfalva és Nagylak között az eltünt személyeket. – írja a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat facebook oldala.

A katasztrófavédelem tájékoztatása értelmében a magyar egységek már el is kezdték a keresést a folyónak a Makó és a Nagylak közötti szakaszán – írja az Agerpres hírügynökség. 

Mint ismeretes, a csónak a Temes megyei Perjámosnál (Periam) borult fel vasárnap, rajta tizenkét személlyel. A megyei rendőr-főkapitányság hétfői közlése értelmében a Maroson elsüllyedt csónaknak nem volt forgalmi engedélye, ráadásul 33 éves vezetője jogosítvány nélkül és ittasan irányította a járművet. A rendőrségi információk szerint 20:40 körül indult el a csónakkal Perjámosból az Arad megyei Szemlak irányába. Szemlak közelében tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, öt felnőtt és hat kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze 2-3 méterre a csónak elsüllyedt. A balesetben meghalt egy 3 éves szemlaki gyermek, négy személy – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfi, valamint két nagylaki gyermek – pedig eltűnt, azóta keresik őket. A keddi keresőakcióban 31 Temes és Arad megyei katonai tűzoltó, egy búváregység és egy rohammentős egység vesz részt – közölték korábban a hatóságok. – közölte a kronikaonline.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában