Több csoportban találtak a migránsokra

S. Z.

Fotó: Karnok Csaba

Összesen 322 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök hétfőn – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, hogy Csongrád-Csanád vármegyében 9 csoportban 270 migránsra bukkantak Ásotthalmon, Domaszéken és Szegeden. De találtak illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron vármegyében és a Békés vármegyei Medgyesegyházán is.

Közben a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 170 embert sikerült megakadályozni abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, kurd, nepáli, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy embercsempész pedig ismét elmenekült. A rendőrök Tatabányán állítottak meg egy magyar rendszámú autót, de a sofőr kiugrott a járműből, és elszaladt. Az autóban három külföldit találtak, a sofőrt keresik. Nem sokkal később szintén Tatabányán elkaptak egy román és egy moldáv férfit, akikről kiderült, hogy a korábban elmenekült férfi segítői voltak. Ellenük embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészeket, ha bűnszervezetben dolgoznak, akár 15 börtönbüntetésre is ítélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában