Megint lövöldöztek a határ szerb oldalán

Ismét fegyverropogásra ébredtek hétfőn reggel a szabadkaiak. A hírek szerint mentő is érkezett a migránsok lakta makkhetesi erdőbe, a magyar határ közelébe, ahol a szerb rendőrök is megjelentek.

S.Z.

Több lőfegyvert is lefoglaltak a szerb rendőrök a migránsoktól. Fotó: Pannon RTV

Több mint hétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy pénteken 266, szombaton 289, vasárnap pedig 166 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Az adatok szerint az elmúlt héten az ország területén – idén az eddigi legtöbb – 1980 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten a feltartóztatottak száma 1871 volt.

A rendőrség azt is közölte, hogy a vasárnap elfogott 166 migráns közül Csongrád-Csanád vármegyében 102-t találtak Ásotthalmon és Röszkén. Vagyis továbbra is Csongrád-Csanád a legveszélyeztetettebb migrációs szempontból, rendszeresen itt kapjál el a legtöbb illegális bevándorlót.

A szerbiai Pannon RTV pedin arról számolt be, hogy ismét migránsok lövöldöztek a határ szerb oldalán. A portál szerint a Szabadka melletti makkhetesi erdőből hétfőn reggel hat óra körül ismét sorozatos lövések voltak hallhatók. Több közösségi csoportban is az írták, hogy először a mentők érkeztek a helyszínre, de sebesültekről egyelőre nincs információ. A portál munkatársa a helyszínről arról számolt be, hogy lenyugodtak a kedélyek, a rendőrség egységei is a helyszínen vannak, és ellenőrzik a migránsokat és a taxisokat is.

A határ túloldalán szinte mindennaposak a lövöldözések a migránsbandák összecsapásakor. Korábban gépfegyverekkel, lőszerekkel és terepszínű ruhákkal felszerelt migránscsoportokat fogott el a szerb rendőrség Magyarkanizsán és Törökkanizsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában