Ámokfutó embercsempészt kaptak el

Munkatársunktól

Fotó: police.hu

Ismét el akart menekülni egy embercsempész a rendőrök elől Csongrád-Csanád vármegyében. Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy vasárnap kora délután Mórahalmon akartak megállítani egy magyar rendszámú autót. A jármű vezetője azonban nem állt meg, hanem nagyobb sebességre kapcsolt, és lehajtott egy földútra. Ott megállt, és utasaival együtt elmenekült. Végül a közelben elfogták az azeri férfit és öt migránst is.

Az ORFK arról is beszámolt, hogy vasárnap összesen 155 határsértőt tartóztattak fel az országban. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 csoportban 139 migránst találtak Ásotthalmon, Mórahalmon és Röszkén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában