Csongrád-Csanád vármegye

2023.06.22. 16:40

Délmagyar podcast: Óriási kockázat a migráció

Suki Zoltán

A migráció önmagában is egy óriási kockázat, és a 2015-ös röszkei csata megmutatta, hogy ezek az emberek, ha nem az történik, amit akarnak, nagyon komolyan neki tudnak feszülni Európának – mondta a Délmagyar podcastban a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara helyi elnöke. Német Ferenc azt is elmondta, hogy az embercsempészet már akkora üzletág, és annyi pénz van benne, hogy a piti bűnözők szóba sem jöhetnek. Gyakorlatilag kialakult a magyar határ mentén az embercsempészésre szakosodott szervezett bűnözés. 

Német Ferenc emlékeztetett, hogy a közelmúltban újra fegyverropogás hallatszott a szerb–magyar határ közelében a szerb oldalon, ahol ismét migránsok csaptak össze. A lövöldözés szinte az összes Szabadka környéki erdőben hallható volt. Ekkora összetűzésre még nem volt példa a különböző migránscsoportok között azon a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában