Korrupt pénzügyőrök és rendőrök pénzért könnyítették a határátlépést Nagylakon

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult ügyben, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádat emelt az elkövetések idején hivatásos állományban lévő 2 pénzügyőrrel, valamint 3 rendőrrel szemben, akiket a nyomozó ügyészek 2022 szeptemberében, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve, egy több helyszínes akció keretében fogtak el.

delmagyar.hu

Két pénzügyőrrel és három rendőrrel szemben emelt vádat korrupciós bűncselekmények miatt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult a büntetőeljárás. A nyomozó ügyészek még tavaly szeptemberben, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve több helyszínen végeztek házkutatást, amely során több millió forintnak megfelelő készpénzt, ezen belül nagy összegű külföldi valutát foglaltak le. A vádirat szerint a Nagylaki Határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök és pénzügyőrök a külföldi sofőröktől alkalmanként 5 eurót kértek, hogy a személy- és áruszállítást végző járműveket csak felületesen ellenőrizzék, a határátlépést pedig „gördülékennyé” tegyék. A nyomozás során feltárt 4 különböző korrupciós esetben, a vesztegetési pénz átadása után a vádlottak ellenőrzés nélkül, vagy rövid ideig tartó, felületes ellenőrzést követően engedték tovább a járműveket. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádiratában az öt vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a rendvédelmi, adó- és vámhivatali foglalkozásoktól történő végleges eltiltást, továbbá vagyonelkobzást is indítványoz. A gyanúsítottak sorsáról a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa dönt majd. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában