Nem vette észre a biciklist, baleset lett a vége

delmagyar.hu

placeholder

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki még 2020 őszén figyelmetlenségből elütött egy kerékpárost Csongrádon, úgy, hogy jogosítványa sem volt.

A vádirat szerint a vádlott a déli órákban, jó látási viszonyok mellett közlekedett személygépkocsival Csongrád lakott területén, gyermekeit szállítva. Mivel a kellő körültekintést elmulasztotta, autójának elejével kanyarodáskor nekiütközött a biciklivel a kerékpárúton szabályosan haladó sértettnek, aki ennek következtében 8 napon túli, maradandó sérüléseket szenvedett.

A balesetért a felelősség a vádlottat terheli, aki ráadásul vezetői engedéllyel az esetkor nem rendelkezett, illetve őt már azt megelőzően is, négy alkalommal helyszíni bírsággal sújtották engedély nélküli vezetés miatt.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottat maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A terhelt bűnösségének kérdésében a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Olvasható a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában