Szegedig jutott egy embercsempész

Suki Zoltán

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 369 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 13 csoportban 323 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Öttömösön, Ruzsán és Szegeden. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 7 határsértőt tartóztattak fel, de találtak illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron, Pest és Békés vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 142 embert akadályoztak meg az illegális határárátlépésben.

És a csütörtök sem telt el embercsempészek elfogása nélkül. Szeged-Gyálarét külterületén a rendőrök egy magyar rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy georgiai férfi vezetett. A járműben 2 külföldit találtak.

A rendőrök munkáját a határ közelében rendszeresen segítik a polgárőrök is. A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szövetség azt közölte lapunkkal, hogy a rendőrséggel, valamint a Készenléti Rendőrséggel járőrözött a napokban a Mórahalmi Polgárőrség – Határvédelmi Polgárőr Tagozata. Sárközi László elnök, aki a megyei szövetség szakmai alelnöke is, elmondta, hogy egy erdős, bokros terület átnézésekor két csoportban összesen 62 illegális bevándorlót találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, etióp, indiai, iraki, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában