Tíz ismeretlen holttestet találtak Szegeden

Tíz olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyiket Szegeden találták meg, és egyelőre nem sikerült azonosítani. Csak idén két ember maradványaira bukkantak. Az egyikük már szinte teljesen felismerhetetlen.

Suki Zoltán

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban egyébként szigorú protokoll van a rendőrségnél.

Fotó: Dombóvári Tamás

Holttestet találtak január 9-én Szegeden. Ez sajnos nem is olyan ritka, az azonban igen, hogy a mai napig nem lehet tudni, ki lehet a megtalált ember. Hogy ez mielőbb kiderüljön, a rendőrség közölte a személyleírását. Ugyanis a rendőrök nem csak bűnözőket, vagy lopott kocsikat keresnek, számtalan dolog miatt kérik az emberek segítségét. Ilyen az ismeretlen holttestek azonosítása is. A januárban megtalált férfiről annyit árultak el, hogy nagyjából 160 centi magas, és 50-60 kiló közötti súlyú lehetett. A vékony testalkatú, közel-keleti férfi 30-35 év körüli lehet. Azt is közölték, hogy arca, testszőrzete borotvált. „hímtagja” körülmetélt. Különös ismertetőjele, hogy a jobb oldali combjának felső részén tenyérnyi pigmenthiány látható.

Egy másik férfi holttestére pedig májusban bukkantak. A teste azonban már erősen előrehaladott bomlásnak indult, ezért részletesebb adatokat nem tudtak adni róla.

Velük együtt összesen tíz olyan ismeretlen holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyiket Szegeden találták meg. Ez néhány évvel ezelőtt, 2019-ben éppen a duplája volt.

A legrégebbi holttestet 1998-ban találták. Egészen pontosan, amikor megtalálták, még élt. A férfi a beszállítása után az akkori SZOTE idegsebészeti klinikán hunyt el. Aki esetleg tud valamit ezekről az emberekről, mindenképpen értesítse a rendőrséget.

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban egyébként szigorú protokoll van a rendőrségnél. A megtalált, azonosítatlan testek nyilvántartásba kerülnek, de előtte ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a tetem fogazatát, és egyedi azonosítókat keresnek rajtuk. Ez lehet tetoválás, beépített protézis és műtéti heg is. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha ez nem vezet eredményre, először a körözéseket nézik át. Amennyiben valószínűsíthető, hogy a megkerült testnek köze lehet egy eltűnt emberhez, akkor szembesíteni hívják azt, aki az eltűnést bejelentette. A halottvizsgálatkor természetesen DNS-mintát is vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában