Négy embercsempész bukott le egy nap alatt

Suki Zoltán

Archív Fotó: Karnok Csaba

Összesen 589 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök kedden az országban – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 17 csoportban 499 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Röszkén, Ruzsán és Szegeden. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 52 határsértőt találtak. De találtak migránsokat Nógrád és Győr-Moson-Sopron vármegyében is.

A határkerítés Csongrád-Csanádi szakaszán 330 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Ismét elfogtak több embercsempészt is a vármegyében. Először Ásotthalmon állítottak meg egy cseh rendszámú autót, amit egy ukrán férfi vezetett. A kocsiban 19 fő külföldit találtak. Nem sokkal később, szintén Ásotthalmon egy német kisbuszt és annak román sofőrjét kapcsolták le. Az a férfi 14 migránst fuvarozott.

Utána Röszkén léptek akcióba a rendőrök, ahol egy moldovai férfi kocsijában találtak 24 illegális bevándorlót, nem sokkal ezután pedig Ruzsán fedeztek fel 6 migránst egy román férfi kocsijában.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, algériai, marokkói, szír, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak.

KÉPALÁ:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában