Négy vármegyei településen találtak migránsokat

Suki Zoltán

Az ünnepek alatt is próbálkoztak a migránsok. Archív fotó: Karnok Csaba

Összesen 464 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 17 csoportban 413 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Röszkén és Zákányszéken. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 16 illegális határsértőt találtak, de bukkantak migránsokra Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom és Pest vármegyében is.

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán most 113 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A rendőrök ismét találtak embercsempészeket is. Először Ásotthalmon ellenőriztek egy szlovák rendszámú autót, és annak szlovák állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 9 migráns utazott.

Nem sokkal később már Zákányszéknél kellett akcióba lépniük, ahol egy német rendszámú autót állítottak meg. Ebben a szír sofőrön kívül 12 külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, afgán, török, pakisztáni és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban papírjaik nem voltak, így nem lehetett tudni, hogy igazat mondanak-e. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempész ellen pedig eljárást indítottak. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában