14 éves gyereküknek is adott a drogból a szegedi díler házaspár

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azokkal a terheltekkel szemben, akik egy éven keresztül, szegedi társasházi lakásukban árultak drogokat.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlott házaspár 2020. év során közös ismerősükkel megállapodtak abban, hogy ellátja őket marihuánával, amfetaminnal és más kábítószerekkel, melyeket ők ellenérték fejében árusítani fognak. A jelentős mennyiségben beszerzett drogokat társasházi lakásukban, annak villanyóra-szekrényében és a garázsukban tárolták, és innen értékesítették vevőiknek. A marihuánából még 14 éves gyereküknek is adtak.

A nyomozás során megtartott akció keretében a rendőrök nagy mennyiségű készpénz mellett egy droglaborban amfetamin készítéséhez alkalmas szereket is lefoglaltak.

A főügyészség a vádlottakat társtettességben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel, valamint kiskorú veszélyeztetésével vádolja. Velük szemben fegyházbüntetés kiszabását valamint vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

A vádemeléskor személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés hatálya alatt álló elkövetők bűnösségének kérdésben a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában