Illegális bevándorlás

2023.09.24. 08:20

Ásotthalomnál és Mórahalomnál is fogtak embercsempészeket

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. szeptember 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 587 határsértőt tartóztattak fel és 230 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Delmagyar.hu

Forrás: Police.hu

Csongrád-Csanád vármegyében, 21 esetben összesen 584 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Szeged és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos - magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt kettő embert fogtak el, és embercsempészés miatt három ember ellen indult büntetőeljárás. – írja a police.hu

 

Ásotthalom közigazgatási területén az 5511-es számú úton 2023. szeptember 23-án 13 óra 15 perckor a járőrök ellenőriztek két román férfit, akik egy észt és egy osztrák honosságú személygépkocsival közlekedtek. A két járműben összesen tíz, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

 

Mórahalom közigazgatási területén, az 5511-es számú úton 2023. szeptember 23-án 19 óra 10 perckor az egyenruhások ellenőriztek egy román férfi által vezetett, román honosságú tehergépkocsit. A jármű rakterében 52, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában