Baseballütővel és késsel mentek a pénzükért

A Makói Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a három férfinak, akik a héten, egy vármegyebeli kistelepülésen erőszakkal akartak érvényt szerezni anyagi követelésüknek.

Delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak egyikének anyagi természetű vitája akadt korábbi főbérlőjével. A férfi ugyanis úgy gondolta, hogy az albérletének díjból neki 20.000 Ft visszajár, ezért két társával együtt hétfő reggel megjelentek a főbérlő házánál, és követelni kezdték, hogy jöjjön ki, adja vissza a pénzt vagy különben „megverik, megölik”. A férfi egy idő után kiment a kapuba. Itt az egyik gyanúsított őt ököllel arcán megütötte, míg baseballütővel is felszerelkezett társai közrefogták, majd a támadással szemben védekező sértettet még egy késsel is megszúrták. – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntett kísérlete miatt indult eljárásban a járási ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a szökés-elrejtőzésnek, a büntetőeljárás meghiúsításának valamint a bűnismétlésnek a veszélye okán indítványozta.

Az elkövetők letartóztatását a Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában