Két embercsempész bukott le Mórahalmon

A határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 3, a csongrád-csanádin pedig 688 embert akadályoztak meg abban kedden, hogy illegálisan magyar területre lépjen. Közben ismét több száz migránst is elkaptak.

Suki Zoltán

Illusztráció

Fotó: Donka Ferenc

Összesen 737 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök kedden – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében 17 csoportban 570 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon és Röszkén. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében most 6 határsértőt állítottak meg, de találtak migránsokat Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Pest, valamint Veszprém vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 3, a csongrád-csanádin pedig 688 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan magyar területre lépjen.

Ismét elkaptak több embercsempészt is. Először Mórahalom külterületén ellenőriztek egy magyar rendszámú személykocsit, amit egy moldovai állampolgár vezetett. A járműben 16 külföldit találtak.

Nem sokkal később ugyancsak Mórahalmon állítottak meg egy albán férfi által vezetett, osztrák honosságú mikrobuszt. A járműben 32 migránst találtak.

De lebukott egy embercsempész a Békés vármegyei Battonyán is. Ott egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy pakisztáni férfi vezetett. A gépkocsi vezetője, valamint az utasai a rendőri intézkedés megkezdése előtt a járműből kiugrottak, majd elmenekültek. Azonban nem sokkal később elkapták őket.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor algériai, egyiptomi, iraki, kínai, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen eljárás indult. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában