Helyi kék hírek

2023.10.01. 17:05

Három embercsempész bukott le

Suki Zoltán

Illusztráció: Karnok Csaba

Összesen 654 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban szombaton – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében ezúttal 21 csoportban 627 határsértőt találtak Ásotthalmon, Domaszéken, Mórahalmon, Röszkén és Szegeden. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében 7, Vasban pedig 20 migránsra bukkantak.

A határkerítés csongrád-csanádi szakaszán ugyanaznap 8 csoportban 358 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

És ismét elkaptak több embercsempészt is. A rendőrök először Mórahalmon állítottak meg egy georgiai férfit, aki egy magyar rendszámú kocsit vezetett, amivel hét külföldit szállított. Utána Röszkén kapcsoltak le a Készenléti Rendőrség és az osztrák rendőri kontingens járőrei egy albán állampolgárt és az általa vezetett osztrák honosságú személygépkocsit. A járműben 15 külföldit találtak. Nem sokkal később Domaszéken csaptak le egy francia férfire, aki egy német rendszámú kocsival próbált meg 22 embert Nyugat-Európába csempészni.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen eljárás indult.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában