Lepukkant Opelt árverez a Csongrád-Csanádi NAV

Egy autót és egy telket ver dobra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rövidesen. Ezeket adósoktól foglalták le, és bárki licitálhat rájuk, de csak elektronikus úton. Amúgy az autó használhatatlan állapotban van.

Suki Zoltán

Nincs túl jó állapotban az Opel. Fotó: NAV

Nem biztos, hogy mindenki tudja, de a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál gyakorlatilag folyamatosak az árverések. Ráadásul nagy részül elektronikus, így bárki licitálhat a meghirdetett tárgyakra, amelyek között időnként felbukkannak egészen elképesztő dolgok is. A franciaágytól az USB kábelen át a kocsikig és a földekig minden van, amit az adósoktól valaha lefoglaltak. Csongrád-Csanád vármegye egyébként jelenleg viszonylag jól áll, ezúttal mindössze két érdekes dolgot találtunk. Az egyik egy jármű, mégpedig egy Opel Astra, ami nincs a legjobb állapotban, de nem is kérnek érte sokat. A Szegeden megtekinthető kocsira október 16-ától 19-éig lehet licitálni. Az adóhivatal 300 ezer forintra becsüli az értékét, de a licit 150 ezer forintról indul. Amúgy törzskönyve nincs a kocsinak, viszont a motorja ki lett cserélve. A szélvédője repedt, körben karcos, ráadásul az eleje törve volt.

A NAV a hirdetménynél a biztonság kedvéért hozzátette, hogy a jármű becsértékét az adóhatóság megfelelő szakértelemmel rendelkező végrehajtói határoztak meg. Viszont az elárverezett tárgyért sem az adós, sem a NAV nem vállal jótállást, ahogy a fel nem ismerhető rejtett hibákért sem vállalnak felelősséget.

A másik elárverezendő dolog pedig egy kisteleki telek. Ezt már drágábban számítják meg, mint az Opelt. Kétmillió forintra tartják, és a licit 1 millió 300 ezer forintról indul. Érdekes, hogy erről mást nem árultak el, csak a helyrajzi számot, illetve azt, hogy október 12-én lehet megnézni.

A végrehajtás és az árverés tárgya egyébként gyakorlatilag bármi lehet, hiszen a végrehajtó az összes felértékelt vagyontárgyat árverésre bocsájthatja, amíg az adós ki nem fizeti a tartozást és a végrehajtás költségeit. A NAV árverésen bárki részt vehet, ráadásul név nélkül. Csak ügyfélkapus regisztráció kell. A NAV árverése 8 napig tart.


 

KÉPALÁ: Nincs túl jó állapotban az Opel. Fotó: NAV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában