A napokban vége lehet a szerb akciónak

Suki Zoltán

Csak egy szír próbálkozott a határon. Illusztráció: Havran Zoltán

Kedden a rendőrök a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 4 csoportban összesen 22 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjen

 – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A szerbiai Pannon RTV pedig azt írta, hogy szinte mindennaposak a rendőri akciók Királyhalmon. Emlékeztettek, hogy a különleges egységek már több mint tíz napja vannak jelen az észak-bácskai térségben. Ez idő alatt több ezer migránst fogtak el, és számos búvóhelyet kutattak fel. 

A helyiek azt mondják, hogy ugyan kevesebben, de továbbra is jelen vannak a migránsok a búvóhelyeken. A határkerítés mellett most is elhagyott hálózsákok, táskák és ruhadarabok jelzik az útvonalaikat. A lakók valamennyire megnyugodtak az állandó rendőri jelenlét miatt. Viszont azt mond- ják, ha ez megszűnik, a migránsok biztos, hogy visszatérnek a térségbe. 

A szerb hatóságok több mint 110 ezer járművet és 357 épületet ellenőriztek Vajdaság-szerte. Királyhalomra egyébként a vele szomszédos Ásotthalomról is gyakran érkeznek látogatóba rokonokhoz, barátokhoz az em­berek. A rendőrségi akciónak kö­szönhetően most ott is csökkent a migránsok jelenléte, valószínűleg kevesebben próbálkozhatnak a határon átjutással. Az előzetes bejelentések szerint 15 naposra tervezett rendőrségi akció határideje a napokban jár le. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában