Letartóztatták a robbantással fenyegető szegedi férfit

Jeszenszky Zoltán

Kinyitotta a gázpalackot a szegedi férfi. / Fotó: Ügyészség

Letartóztatta a járásbíróság azt az ötven éves helybéli férfit, aki a rokonait és a helyszínre érkező rendőröket is azzal fenyegette, hogy felrobbantja őket. A döntés nem jogerős. A gyanúsított még október 24-én este veszett össze volt feleségével, majd az ingatlanban 2 liter benzint locsolt szét azzal fenyegetőzve, hogy meggyújtja azt. A házban egy harmadik személy is tartózkodott, a szomszédos lakásban még ketten voltak. A lakók értesítették a rendőrséget, majd egy ablakra felszerelt szúnyoghálót kivágva elmenekültek. 

Az ablakon át menekültek a családtagok. Fotó: Ügyészség

Az ötven éves férfi a helyszínre érkező rendőröket látva a fedett teraszon a palackban lévő gyúlékony anyag maradékát a tőle 3 méter távolságra tartózkodó egyenruhások irányába öntötte, miközben egyik kezében öngyújtót tartott, a másikat pedig egy PB gázpalack nyitócsapjára helyezte. A gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy ha közelebb lépnek, meggyújtja a gázt. A rendőröknek végül sikerült megbilincselniük a férfit. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség fegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közveszély okozására irányuló előkészület bűntettével gyanúsítja a férfit, aki a volt felesége sérelmére korábban elkövetett zaklatás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztés próbaideje alatt követte el tettét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában