Újra próbálkoznak a migránsok

Suki Zoltán

Migránsok a magyar határ közelében. Archív fotó: Török János

A szerb hatóságok fellépése ellenére újra próbálkoznak a migránsok illegálisan átjutni a magyar határon. Az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken arról számolt be, hogy csütörtökön összesen négy határsértőt tartóztattak fel az országban. Mind a négy migránst Bács-Kiskun vármegyében találták a járőrök Kiskunfélegyházán és Tompán.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán két embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a magyar határt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor török és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Arról pedig már a szerb belügyminiszter számolt be, hogy az illegális bevándorlóktól a szerb-magyar határon elkobzott fegyverek Koszovó területéről, az albán maffiától származnak.

Az MTI tudósítása szerint Bratislav Gasic arról beszélt, hogy azok a szervezett bűnbandák, amelyek a migránsok csempészetében segítenek Szerbia északi részén, az albán maffiától kapnak segítséget.

Emlékezetes: október végén több száz szerb rendőr vonult ki a szerb-magyar határra, illetve a közeli településekre egy halálos áldozatokat is követelő, migránsok közötti fegyveres leszámolást követően. Két hét alatt a rendőrség munkatársai 4931 migránst fogtak el Szabadka, Zombor, Nagykikinda, valamint a délkelet-szerbiai Pirot területén, emellett kilenc gépkarabélyt, öt pisztolyt, több mint 1600 darab lőszert, több száz útlevelet, és kisebb mennyiségű kábítószert találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában