Helyi kék hírek

2023.12.01. 13:04

Ismét találtak migránsokat Szegeden

Négy illegális bevándorlót találtak a rendőrök Szegeden. Az ügyészség pedig súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta azzal a két embercsempésszel szemben, akik egy lángoló kisteherautó rakterébe zárva magukra hagytak nyolc határsértőt még 2021 tavaszán.

Suki Zoltán

Szerb rendõrök elvezetnek egy õrizetbe vett migráns férfit a magyar határnál. MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Fotó: -

Összesen kilenc határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrök Szegeden négy, Szelestén három, Mosonmagyaróváron és Ártándon pedig egy-egy határsértőt találtak. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta az ügyészség azzal a két embercsempésszel szemben, akik egy lángoló kisteherautó rakterébe zárva magukra hagytak nyolc határsértőt még 2021 tavaszán.

Az állami hírügynökséggel Lajkó Szilvia, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője közölte, a két ember közül a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletében és bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek az első fokon eljáró törvényszék. Ezért őt 14 év fegyházbüntetéssel sújtotta. A nőt bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntette miatt négy évre ítélték.

2021. március 1-jén a férfi és a nő nyolc migránst vettek fel bérelt kisteherautójukba. Az M9-es autópálya közelében a gépjármű motortérből füst szivárgott, és erősebb égett szag volt érezhető. A közelben tartózkodó rendőr a helyszínre érkezett, igazoltatta a vádlottakat, majd amikor látta a motorterében keletkező tüzet, felszólította őket a jármű elhagyására. A férfi, mielőtt kiszállt volna beletörte a gyújtáskapcsolóba az indítókulcsot. A gépjármű lángba borult, a határsértők dörömbölni kezdtek, majd a már füsttel beborított gépjármű rakteréből a rendőrök segítségével sikerült kiszabadulniuk. A véletlennek köszönhető, hogy nem kaptak füstmérgezést és nem szenvedtek égési sérüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában