Sorsára hagyták a kutyát

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel és két fiával szemben, akik egy mellkéképületben láncra kötve hagyták kutyájukat, miután elköltöztek a lakóhelyükről.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a nő és két fiatal felnőtt fia egy Szeged közeli kisvárosban éltek albérletben, ahol 5 éve tartottak egy keverék kutyát is. Tavaly tavasszal az ingatlan tulajdonosa közölte a vádlottakkal, hogy költözzenek ki az albérletből, aminek eleget is tettek. Az elkötözés ellenére a vádlottak nem gondoskodtak az általuk tartott kutyáról, az állat egy nyitott ajtójú melléképületben volt 4 méteres láncra kötve.

A kutyára egy hónap múlva találtak rá, a 4 méteres lánc a földbe szúrt vascsőre volt tekeredve, abból mintegy fél méter maradt szabadon, a mozgási körzetben se víz, se élelem nem volt elhelyezve. Az állat a megtaláláskor az ideális testtömegének a felére fogyott, a huzamosabb idejű láncon tartással együtt neki a vádlottak különös szenvedést okoztak.

A járási ügyészség a vádlottakat állatkínzás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában