Csongrád-Csanád vármegye

2023.12.18. 15:40

Szegedre és Makóra is került egy új tűzoltóautó - Videó

Két új járművel gyarapodott a napokban a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság járműparkja. Az egyik tűzoltóautó Szegedre, a másik Makóra került.

Suki Zoltán

Jó helyre kerültek az új járművek. Fotó: katasztrófavédelem

Összesen hetvenkét új gépjárművet és számos eszközt kaptak a tűzoltóságok a napokban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, hogy ezekből az egyik jármű a szegedi, a másik a makói tűzoltókhoz került. A katasztrófavédelem 37 tűzoltógépjármű-fecskendőt, 23 drónszállító terepjárót, 12 árvízvédelmi hajót és hajószállító utánfutót is kiosztott. Utóbbiakból kettőt a Szegedi Vízimentő- és Tűzoltó Szakszolgálat kapott.

Az eszközöket a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át a fővárosban. Rétvári Bence az ünnepségen elmondta, hogy a rendvédelemnek lépést kell tartania a technológiai újításokkal, fejlesztésekkel, mindemellett egyre több kihívással kell megküzdenie a hétköznapokban. Az államtitkár szerint a klímaválság nem az egyetlen nehezítő körülmény napjainkban, a természeti válságokat humanitárius katasztrófák kísérik, háborúk és járványok pusztítanak, amelyek gazdasági és társadalmi bizonytalanságot keltenek, és veszélyeztetik az ország és a kontinens biztonságát. 

 

Éppen ezért fontos megállni azoknál a mérföldköveknél, amelyek azt mutatják, hogy vannak eszközök és elképzelések ezen válságok csillapítására, megfékezésére. Míg szerte Európában növekszik az emberek bizonytalansága, addig a Magyarországon élők biztonságérzete növekszik, egyebek mellett éppen az új fejlesztéseknek, beruházásoknak köszönhetően

 – fogalmazott Rétvári Bence.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság folyamatosan fejleszti a jármű- és eszközparkját. Legutóbb augusztusban állt szolgálatba harminchét új, fecskendős tűzoltóautó. Az a beszerzés is a Széchenyi 2020 programban valósult meg az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, állami társfinanszírozással. Az új járműveknek 4000 literes beépített víztartálya és 250 literes beépített habképzőanyag-tartálya van, és menet közben szivattyúüzemre kapcsolva is folyamatosan képesek oltani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában