Szír migránsok próbálkoztak

S. Z.

Suki Zoltán

Az ünnepek alatt is próbálkoztak a migránsok. Archív fotó: Karnok Csaba

Csongrád-Csanád vármegyeÖsszesen 7 migránst akadályoztak meg a rendőrök abban hétfőn, hogy illegálisan átlépje Magyarország határát – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Előző nap több dolguk volt a határt védőknek. Vasárnap 6 határsértőt tartóztattak fel, és 10 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben. Szombaton pe­­dig tíz embernek nem sikerült átjutnia a magyar határkerítésen. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a ha­­tályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

A miniszterelnök belbizton­sági főtanácsadója pedig a na­pokban arról beszélt, hogy az Európai Unióban elfogadott migránspaktum, ami alapján kötelező illegális bevándorlókat befogadni a tagállamoknak, azt jelenti, hogy a nemzetállamoknak nem lesz beleszólásuk abba, kit telepítenek a területükre. Bakondi György szerint az Európai Unió tagállamai rövid időn belül érzékelni fogják, hogy azok a negatív jelenségeket, amelyek miatt a schengeni térség nyitott határait lezárták és határellenőrzést vezettek be, a most elfogadott paktum nem oldja meg. Pedig – tette hozzá – rendkívüli érdek lenne, hogy a külső határok szigorú őrizete mellett megőrizzük a belső határok átjárhatóságát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában