Tiltott teljesítményfokozót csempészett

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a német férfivel szemben, aki 78 ampulla tesztoszteron tartalmú gyógyszerkészítményt csempészett Magyarországra.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlott 2023. december 29. napján reggel 7 órakor jelentkezett belépésre Röszkénél, egy autó vezetőjeként. A bejelentendő vámáru tekintetében nemleges nyilatkozatot tett, majd az ellenőrzés során a csomagtartójában a pénzügyőrök megtaláltak és lefoglaltak 16 doboz, összesen 78 ampulla tesztoszteron tartalmú gyógyszerkészítményt. A gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, hatóanyaguk a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján szereplő teljesítményfokozónak minősül, alkalmazásuk súlyos egészségügyi kockázatot jelent. – írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A vádlottól lefoglalt gyógyszerkészítmények hatóanyagtartalma - amennyiben diagnosztizált betegség esetén orvosi rendelvényre alkalmaznák - közel 4 évre elegendő, vagyis nem tekinthető személyes felhasználásra szánt mennyiségnek.

A készítmények Magyarországra történő behozatala vagy átszállítása hatósági engedélyköteles, mellyel a vádlott nem rendelkezett. A járási ügyészség a vádlottat gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában