Tíz migráns volt a vármegyében

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Összesen 12 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Bács-Kiskun vármegyében, 2, Csongrád-Csanádban pedig 10 migránst találtak. Az illegális bevándorlók Szegedig és Röszkéig jutottak el.

A feltartóztatott illegális bevándorlók ellenőrzésükkor szír, marokkói, etióp, és nepáli állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-csanádi szakaszán 3 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

A szerbiai Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy letartóztatott a rendőrség egy 23 éves embercsempészt Požarevacban a városi Alapfokú Ügyészség utasítására. A 2001-es születésű férfit az államhatár illegális átlépésével és illegális bevándorlók csempészésével gyanúsítják. A gyanúsítottat a hatóság emberei Salakovac településen tartóztatták fel, és furgonjában 18, úti okmányok nélküli migránst találtak. A gyanúsítottat 48 órás őrizetbe helyezték, ezt követően a požarevaci Felsőbb Ügyészség elé állítják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában