Pénzt csaltak ki

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki egy szervezett bűnelkövetői kör által elkövetett bűncselekményekből származó pénz tisztára mosásában működött közre.

Delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi külföldi bűntársai megbízásából több bankszámlát nyitott 2023. májusában, amelyre még abban a hónapban és a nyár folyamán legalább 3 sértett utalt át összesen mintegy 7 millió forintot. Az átutalásokra azért került sor, mert a szervezet tagjai felhívták a sértetteket és magukat egy magyarországi bank alkalmazottjának kiadva biztonsági okokból egy alkalmazás telepítését ajánlották fel. Valójában azonban egy távolról hozzáférést biztosító programot telepítettek, amellyel a sértettek bankszámlájáról tudtuk nélkül netbankon keresztül pénzt utaltak át a gyanúsított által nyitott számlákra. A férfi a számláról a pénzt a kapott utasításoknak megfelelően részben felvette, részben tovább utalta.

A pénzmosás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a bűnismétlés, a szökés-elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

Az ügyészi indítványnak helyt adva a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a letartóztatást elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában