Egy van belőle az egész országban

2024.02.06. 08:20

Százmilliós járművet vettek a tűzoltók - Fotók

Arany T. János

A mórahalmi tűzoltók új járműve tűzoltás során elsődlegesen vízszállítóként működik, de ha kell, havat tol, utat sóz és belvíz esetén homokot tud szállítani. Fotó: Török János

Különleges járművel gazdagodott a Mórahalom Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Február elején állt szolgálatba új, egyedi kialakítású cserefelépítményes katasztrófavédelmi járművük.

Attól is különleges, mert egy van belőle az országban 

– mondta Németh Attila tűzoltóparancsnok. A Volvót egy román–magyar pályázat segítségével vásárolták és csaknem 100 millió forintba került. Az új jármű vizet szállít, havat tol, utat sóz, belvíz esetén homokot tud szállítani. Szakkifejezéssel ez egy több cserefelépítményes jármű, nem a klasszikus, fecskendős, mint amivel dolgoznak a káreseteknél. Ez egy multifunkcionális jármű, ami a tűzoltás során elsődlegesen vízszállítóként működik. A nyári szárazságban, a tűzeseteknél ez nagyon fontos a terepjáró-képességgel együtt. Öt köbméteres vízszállító-kapacitással rendelkezik. 

A Mórahalom Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület a nyáron szinte heti rendszerességgel vonult tüzet oltani, gyakran nem csak a saját működési területükön, ami Ásotthalom és Mórahalom, hanem más településeken is besegítettek a hivatásosoknak. Csongrád-Csanád vármegyében csak ők vállalták az önálló beavatkozással járó kötelezettségeket és feladatokat. Ez azt jelenti, hogy hivatásos tűzoltók nélkül is vonulhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában