Szíven szúrtak egy migránst Temesváron

Csütörtökön négy határsértőt fogtak el Magyarországon, egyiket sem vármegyénkben. Előző nap egy gyilkosság is történt: egy bevándorlót valószínűleg honfitársa szúrt szíven.

Timár Kriszta

Fiatal migránst gyilkoltak meg Temesváron, a támadóját még keresi a román rendőrség. Illusztráció: Veres Viktor

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. február 1-én összesen 4 határsértőt tartóztattak fel az ország területén. Csongrád-Csanád vármegyében nem találtak migránsokat, mindegyiküket Dunaharaszti belterületén fogták el. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során török illetve pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szerdán történt egy tragédia is: fiatal migránst gyilkoltak meg Temesváron. A 28 éves férfit szíven szúrták, támadóját még keresi a rendőrség. Sajtóinformációk szerint a gyilkosság olyan környéken törtét, ahol ázsiai bevándorlók is laknak. A Digi24 hírportál azt írta, hogy az utcán fekvő fiatal férfira egy helyi lakos figyelt fel, aki jelentette az esetet a 112-es segélyhívó számon. A hatóságok kiszálltak a helyszínre, de az áldozat életét már nem tudták megmenteni. A Tion.ro temesvári hírportál szerint a bejelentő valójában a migránsok közötti összetűzésre figyelt fel, amikor 22 óra 17 perckor hívta a rendőrséget. A kiérkező hatóságok már csak az áldozatot találták a helyszínen.

A román sajtó azt írta, hogy a férfi afgán állampolgár, és vélhetően a támadó is a honfitársa. Őt még keresi a rendőrség, de két másik afgán állampolgárt már őrizetbe vettek, a gyanú szerint szemtanúi voltak a bűncselekménynek. A Temes megyei rendőrség nem adott ki hivatalos tájékoztatást az esetről. A román–szerb határhoz közeli bánsági városban 2021-ben is történt egy hasonló eset, amely afgán bevándorlók közötti leszámolásnak bizonyult. A két migránsbanda közötti nézeteltérésben egy férfit leszúrtak, egy másikat megsebesítettek. Az afgán állampolgárságú támadót két hónappal később Athénban tartóztatta le a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában